ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

 

 

Καλως ήλθατε στην  ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων, Παιδιών & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Συγκεκριμένα, στην πόλη μας υπάρχει Σύλλογος ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία , τα γραφεία του οποίου λειτουργούν στην οδό Κλαυδιανού 1, στην Παναγία Φανερωμένη. Ιδρύθηκε το 1975 και έχει ως σκοπό την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία (Θαλασσαιμία),  Δρεπανοκυτταρική Νόσο, Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία και άλλα Θαλασσαιμικά σύνδρομα.

Γι’ αυτό το λόγο διοργανώνει συνέδρια, ημερίδες και συναντήσεις για ενημέρωση των γιατρών και των νοσηλευτών που ασχολούνται με τη νόσο. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.) και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπόλοιπους συλλόγους Μ.Α. σε διάφορους νομούς καθώς επίσης και με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με Α.).

Συνεργάζεται με αρμόδιους κρατικούς φορείς για θέματα που αφορούν τους πάσχοντες. Ακόμα συμβάλλει στη λειτουργία του Συνδέσμου "ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ", ο οποίος φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών των πασχόντων σε αίμα. Συνεργάζεται επίσης με συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνοντας ομιλίες και ομαδικές αιμοληψίες.

 Οι πόροι του Συλλόγου δεν είναι άλλοι από τις συνδρομές και εισφορές των μελών του, καθώς επίσης και κάποια έσοδα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.Είσοδος μελών
 

active³ 4.8 · © 2000 - 2011 IPS Ltd · Όροι χρήσης